2018-07-27
餐牌非常厚,食物选择多。想食既朋友记住订位,walk in 2个人既话可能要搭枱。叫左精选2人前dinner set($268),有蟹籽沙律,1个小食,2个主食,牛乳奶冻甜品,特饮,另叫芝士玉子烧。先上一盘蟹籽沙律,超多蟹籽系面,大量青瓜丝,加埋沙律酱,拌匀啖啖都食到蟹籽,fresh。小食5选1,叫左自家制饺子5只,每只都即煎,咬一啖d肉汁滴哂出黎,好有惊喜,因为原本冇预计会咁juicy。入面有肉and菜馅,馅料结实,唔会散哂。醮埋d酸酸地既酱汁,就冇咁邪恶,肉味更丰富。主食4选2,牛肉野菜寿喜烧热辣辣上枱,一直煮沸,有只生蛋,多片生牛肉,一变熟即食,如果唔系就会煮得过熟变韧。锅物仲有冬菇,蔬菜eg秋葵,小棠菜等,用料丰富。而黑蒜油猪软骨拉面,猪软骨大约有3大件,件件都有少少软骨,肉质唔鞋,煮得"林"但唔系散/碎既状态。黑蒜汤底一上枱好浓既香味,但食完唔觉得咸/口干。甜品牛乳奶冻滑嘟嘟,竟然甜品既水准唔差,小小一樽好幸福。多款饮品可以选择,如果2人食,拣set就可以咩都试下,因为有好多菜式,有排拣。钟意刺身可以拣其他set或散叫。
甜品牛乳奶冻滑嘟嘟,竟然甜品既水准唔差,小小一樽好幸福。