2021-12-18
有几多人会畀佢嘅门面呃左以为佢系蓝店?🤣传统嘅中国红金色布置,虽然证实唔到佢系咪黄店,但起码我去几次佢个电视机都系播紧viutv,净系呢样野都应该唔会系💙嘅😌🍜四川担担面 $➍➒唔好讲笑佢呢个系我系香港食过味道最好同最足料嘅担担面。你见佢面头果份担担面肉酱几大pat,最欣赏系佢加左花生碎粒同芝麻,令成碗面即刻香左好多!汤嘅浓度十足,辣度又唔会太呛喉,一路食一路饮哂成大碗汤。🥟煎鲜虾猪肉韭黄饺 (5只) $➍⓿之前黎过一次食水饺已经知佢地新鲜足料,皮薄馅靓。今次一于试下煎饺系咩料。佢系慢煎到四边水饺皮到金黄色而唔系用大镬油炸熟佢,所以唔会感觉太油腻!咬落去皮脆香口仲要加倍小心,因为我食到第二只嘅时候佢竟然系喷射式爆汁🤣好彩无整乌糟件衫。可想而知内里系几咁juicy! 鲜虾见得到大大粒,捞埋猪肉同韭黄打嘅肉馅十分爽口,果然系有料👍🏻最后一提,老板娘好好客仲有餐厅里面好多摆设都好warm,好似餐具经消毒特别感觉干净,又标榜唔用味精同猪油。平日人客唔算多所以坐得更加舒服。呢啲舖头值得食多啲支持呀。📍北方饺子源 铜锣湾骆克道401-403号荣华商业大厦地下B舖
🍜四川担担面 $➍➒
🥟煎鲜虾猪肉韭黄饺 (5只) $➍⓿