2022-04-20 51 浏览
今日陪人去九龙湾探班,捧下朋友场,离开前打算买埋外卖先返屋企。有人话想食 Burger,上网 Search 到原来上环𠮶间主打汉堡同意粉嘅「La Casa」,喺附近开咗间外卖店,上门自取更可享全单 9 折,啱晒我俩心意,即刻落单。点咗一个汉堡同一客意粉,+$18 or +$26 可转套餐,包一款小食及饮品。店铺位于宏光道丰隆工业大厦内,地点好易揾,嚟到已经有得拎,睇下包装得几整齐企理。经典牛肉芝士汉堡 $62,跟餐 + $18 配:脆脆洋葱圈 & 罐装雀巢柠檬茶个汉堡包卖相好靓仔,包身够挺,番茄同生菜颜色夺目,感觉新鲜。汉堡扒食落好松软,充满肉汁,而且厚得嚟又够晒大块,一点也不嚡口。车打芝士半融化,加上含盐度低、味道温和易入口。甜洋葱好食,有中和肉腻的效果。面包外层烘热过,虽然唔系即食,但拎到返去,仍然好香口。洋葱圈亦非常美味,外层嘅炸皮唔会好厚,好快就咬到落啲洋葱度,食落好甜好多汁,入口劲 Juicy。大虾香蒜橄榄油意粉 $78,跟餐+ $26 配:帕马森芝士鸡翼 & 罐装雀巢柠檬茶几只虾都好新鲜,食落爽口弹牙,加上全部都已经剥晒壳,入口啖啖肉,很滋味。意粉好有咬口,质感烟韧,吃时更

几只虾都好新鲜,食落爽口弹牙,加上全部都已经剥晒壳,入口啖啖肉,很滋味。意粉好有咬口,质感烟韧,吃时更带阵阵蒜香同橄榄油香,微辣惹味,正。

两只鸡翼亦非常可口,外皮炸至金黄酥脆,内里鸡肉十分嫩滑 Juicy,厚肉兼大只。

@lacasaburgerhk #lacasaburgerhk
外卖自取