2024-08-18 4097 浏览
讲到泰国美食, 第一时间就谂起冬阴功汤. 我一直都好钟意佢𠮶阵酸酸辣辣嘅味道, 特别开胃. 不过要揾到正宗嘅冬阴功汤真系有啲难, 试过唔少都觉得唔够味. 今次去到「泰浓面」食嘢, 终于发现好味嘅冬阴功汤面! 真系正宗! 「泰浓面」喺尖沙咀iSquare 隔离, 位置易揾. 餐厅唔大但系一应俱全, 装修好有怀旧风情, 坐落位置舒服.🍜顶级安格斯牛肉冬阴功汤面 同师傅倾开, 佢地话呢度嘅食物都系真材实料! 冬阴功汤用好多天然香料同新鲜虾熬制, 保证每碗汤底都系当日新鲜制造, 唔系落味精粉𠮶啲汤底.我特登试咗牛肉冬阴功汤面, 第一啖汤就酸辣爽口, 超过瘾! 冬阴功汤最吸引系佢酸辣滋味, 能刺激味蕾同提振胃口. 面同配料可以自由配搭, 有蚬, 鸡肉或者蚝, 你可以拣最钟意嘅配料嚟食. 我觉得试下转薯粉底, 同汤底组合意外地match!如果食面觉得有啲辣, 可以以优惠价加选泰式特饮, 我拣咗泰奶, 都系正宗又唔错!💛个人必食推介: 顶级安格斯牛肉冬阴功汤面 返食指数: 🥑🥑🥑🥑(5🥑满分)#顶级安格斯牛肉冬阴功汤面 ($94)______________________________📍 泰浓面

🍜顶级安格斯牛肉冬阴功汤面

💛个人必食推介: 顶级安格斯牛肉冬阴功汤面

返食指数: 🥑🥑🥑🥑(5🥑满分)

#顶级安格斯牛肉冬阴功汤面 ($94)

📍 泰浓面 (乐道) (尖沙咀)
尖沙咀乐道7号嘉乐大厦地下A号舖
  • 顶级安格斯牛肉船面