2019-11-05
尖沙咀H8入面既德美寿司晚市长期爆满,我今晚平日过黎都等左一阵先可以入左右。点解咁爆?梗系因为性价比高啦!<海胆鱼生饭> ($165)呢度叫丼饭系跟埋面豉汤同沙律,啱晒一人晚餐。唔好以为跟餐既就好流,个面豉汤系有蚬肉架!味道唔会好咸,非常啱我口味。沙律系青瓜丝,沙律酱唔算过量,够开胃。主角非常足料。鱼生有三文鱼、油甘鱼、带子、三文鱼籽、蟹籽、海胆,另外有蟹柳同一只熟竹签虾。饭量适中,女仔应该食完就饱架。但系我作为大胃王,都系决定加单叫多样小食。<洋风鳗鱼班戟> ($61)呢个睇餐牌相几吸引,黎到竟然真人靓个上镜!第一次见用班戟卷鳗鱼,仲有芒果同牛油果,好特别!味道超丰富,有来自芒果既鲜甜,又有牛油果既creamy,当然唔少得来自鳗鱼酱既甜味同软糯口感!食埋呢个就食饱饱,交番张枱比出面等紧位既人喇。呢度晚市限时90分钟,因为真系太好生意喇。
<海胆鱼生饭> ($165)
呢度叫丼饭系跟埋面豉汤同沙律,啱晒一人晚餐。 唔好以为跟餐既就好流,个面豉汤系有蚬肉架!味道唔会好咸,非常啱我口味。
沙律系青瓜丝,沙律酱唔算过量,够开胃。
主角非常足料。 鱼生有三文鱼、 油甘鱼、 带子、三文鱼籽、蟹籽、海胆,另外有蟹柳同一只熟竹签虾。 饭量适中,女仔应该食完就饱架。但系我作为大胃王,都系决定加单叫多样小食。
<洋风鳗鱼班戟> ($61)
呢个睇餐牌相几吸引,黎到竟然真人靓个上镜! 第一次见用班戟卷鳗鱼,仲有芒果同牛油果,好特别!