2023-02-12 402 浏览
今日去开鸭脷洲,见时间已经两点几,本身想去熟食中心食下午茶,点知上到去见到个个都系食紧海鲜同小菜,唯有再行吓鸭脷洲大街睇吓有乜嘢好食。成条街得呢间艇仔粉有人排队,睇到个Menu,见到艇仔粉都几吸引,于是排咗10分钟就坐低试吓。艇仔粉配料好丰富,有叉烧,烧鸭,红肠,鱼片,鱼蛋,鱼皮同埋生菜,将烧味同鱼蛋粉嚟过Crossover😂,亦一次过满足晒我多个愿望,可以试晒唔同配料。除咗鱼蛋,每样配料最少都有两旧,食完都几饱下。配料质素几平均,但系冇乜特别,唔算好有惊喜。艇仔粉最吸引当然系个鱼汤。鱼汤呈奶白色,几重胡椒味,而且有鱼味得嚟又唔觉得好腥,索晒啲鱼汤嘅河粉,加埋咁丰富嘅配料,$46都值得一试嘅。
艇仔粉
2023-02-12