餐厅: 越翠苑
资讯:

平时唔钟意系香港食越南野,因为越南物价真系好好好平,讲紧系10蚊港纸一碗pho、6蚊港纸一个越南包,所以系香港食亲越南野埋完单都觉得心理好唔平衡😂😹😹但系今日突然好挂住越南菜,而且其实根本食咩都系去当地平啲架啦,所以就谂试下揾间相对抵食架啦!!!!!!呢间餐厅真系冇令我失望~ 铺头望落似茶记 餐q厅同餐牌都系用鲜黄色做主调~ 以为会系普普通通咁啦,坐落就开始有啲期望喇,因为连杯热水都好饮啲架(应该系加左柠檬)个蟹膏檬粉真系好好味!首先汤底好浓,檬粉唔系平时个只,但碎碎幼幼又几好味!重点系好足料,啲料食极都有,又大碗!盛惠$52~不得不提埋杯牛油果沙冰($30)﹐完全冇苦涩味,超级绵滑,令人忍唔住系咁饮,同系越南饮既一模一样,如果大杯啲就好喇,好想encore呀!呢间价钱唔贵,唔知算唔算正宗(因为同食开既檬粉唔同,小妹孤陋寡闻)﹐但味道其实相当唔错,冇违和感,所以都强烈推介俾挂住越南既大家,不妨黎试下啦!😌位置系悦来附近,本身以为好远,但原来地下过马路穿过荃荟商场,转右就到架喇~ (Google map大神会帮到大家)

(应该系加左柠檬)

蟹膏檬粉
鸡翼捞檬