2021-09-04
今日lunch time同同事去揾野食,朋友见到餐厅话好想去试于是我地企左系门口到望下餐牌睇下食咩好同排队入去~ 门口嘅餐牌真系好得吸引,有海胆沾面,龙虾沾面,黑松露沾面等高级食材可以同埋沾面一齐食,望到餐牌已经令我地垂涎三尺🤤等左一阵中于有位啦!见餐厅咁多人排,我谂点都唔差挂!原来佢系好好味Tim 呀!我哋叫咗鱼汤同龙虾汤,因为想2款唔同味道既汤都试一试!叫之前仲问左店员确定个面底都系一样包左4大块豚肉同埋糖心蛋!所以我地就好开心咁上左2款面就可以交流试下大家个汤底啦讲一讲个豚肉鱼介先,个鱼汤好香浓好好味仲有炆到好淋既豚肉可以沾一沾个面一齐食,口感一流,值得一试芝士蟹皇同沾面嘅龙虾汤分开上,首先夹起咗面再放喺个龙虾汤到沾一沾,之后就加埋芝士蟹皇一齐食落去,真系好好味呀!下次要再去试埋海胆沾面!
讲一讲个豚肉鱼介先, 个鱼汤好香浓好好味仲有炆到好淋既豚肉可以沾一沾个面一齐食,口感一流,值得一试