2022-08-15
🌃 呢一间真系足球迷!足球迷! 足球迷!必去, 餐厅喺设计方面非常重本, 搜集了不同球星嘅球衣、波鞋、 模型甚至奖杯摆设, 由餐具、 食物嘅器皿、 餐枱、座位、 假天花、 地板 都以足球为主题, 简直去咗足球博物馆一样, 而食物以西式为主, 而饮品仲有香港特色手工啤添。-.🦀🦞🍔🍟 澳洲南蟹肉龙虾包💲 188👉 龙虾包分为两件, 入面带有蟹肉同埋龙虾肉, 虽然肉嘅份量唔算多, 做唔到啖啖肉嘅效果,但蟹肉同龙虾肉嘅肉质都算弹牙,同埋以沙律菜作为配料, 另外面包有烘底, 食落几香口唔错, 另外仲有炸薯条食添.🥘 法国鹅肝秀真菌意大利饭💲 178👉 法国鹅肝有两小件, 份量都系唔算多, 但煎得好香口, 外脆内软嘅感觉, 另外配以秀真菌意大利饭, 饭粒粒分明, 口感柔韧.🍟 明太子松露薯条💲 78👉 喺咁多个菜式入面, 小编最满意系呢个, 首先卖相好靓, 炸薯角份量都好多, 炸得金黄脆口, 表面洒上好多松露酱, 再加上明太子沙律酱, 虽然邪恶但系送酒一流, 如果想降低邪恶咁嘅话,可以食埋伴碟嘅沙律菜.🍺🍻 拉格啤酒、香港啤酒琥珀艾尔啤酒💲 每支68👉 拉格啤酒酒精浓度较低, 3.8% ,入口
🦀🦞🍔🍟 澳洲南蟹肉龙虾包
💲 188
🥘 法国鹅肝秀真菌意大利饭
💲 178
🍟 明太子松露薯条
💲 78
🍺🍻 拉格啤酒、香港啤酒琥珀艾尔啤酒
💲 每支68
👉 拉格啤酒酒精浓度较低, 3.8% ,入口比较清爽, 但小编比较钟意琥珀艾尔香港啤酒, 呢一只酒精浓度会比较高,5.1%, 入口有好浓嘅麦香, 酒味浓郁。
🤠 通粉 foodie 食评总结 :
👉 呢一间最吸引嘅地方, 系足球博物馆嘅设计, 非常适合足球迷打卡, 而食物价格方面加了环境嘅因素系入面, 虽然食物份量唔多, 但食物质素都唔错,小编都觉得值得去, 足球迷更加需要去朝圣。
📍Lockeroom Zoom Football Restaurant @lockeroomdining
山顶山顶道118号山顶广场2楼201-202B号舖
*此价格只供参考及以当时为准,实际价格或会与本文章有所差异。