2016-04-19
中同姊妹团有人酷爱韩星,其中她的男友样儿劲似刘在石XD今次庆祝3月寿星GATHERING! 特登带佢地黎到近期几出名嘅RUNNING MAN主题餐厅<<GANGNAM OPPA>>!!油彩灰危墙好型格,贴满RM节目的海报,截图仲有其中一集水枪大战嘅主题墙壁!好想拎起手扫底食紧野嘅人呢间点餐个文化系!!举牌!上面只手已经代替左你只手 XDD仲帮埋你讲5该 WAHAHA另一边提醒你炸鸡要配啤酒/烧酒!!饮品柜都有好多韩式果汁同汽水!港人至爱忌廉沟鲜奶同白提子汁朋友叫左个桃汁!好好饮好甜!白喷喷嘅白桃味~~我同友人叫了HITE同MAX~~呢2款都系韩国出名嘅牌子~~~甘甘地不苦!好够气好爽!小食方面有泡菜、粟米沙律同酸萝卜!味道确系一流!酸味最刺激食欲~朋友加埋先得个5个人!我地竟然痴哂线叫左4个DISH!本身仲有个炸鸡,个肚食到就爆,最后CUT左!第一味系芝士炒年糕+3色饭!呢味一个大铁盆载住好多好野食!鸡蛋卷!蔬菜天妇罗!紫菜包饭!同埋辣鱼糕!个紫菜包饭越烧越脆!有好多饭焦烧左出黎!仲有天妇罗!不过油左少少~ 有我中意的茄子YOYO仲有鱼糕辣汁正到爆!鱼蛋
其中她的男友样儿劲似刘在石XD
今次庆祝3月寿星GATHERING!
特登带佢地黎到近期几出名嘅RUNNING MAN主题餐厅
<<GANGNAM OPPA>>!! 油彩灰危墙好型格,贴满RM节目的海报,截图 仲有其中一集水枪大战嘅主题墙壁!好想拎起手扫底食紧野嘅人 呢间点餐个文化系!!
举牌!上面只手已经代替左你只手 XDD
仲帮埋你讲5该 WAHAHA
另一边提醒你炸鸡要配啤酒/烧酒!! 饮品柜都有好多韩式果汁同汽水!
港人至爱忌廉沟鲜奶同白提子汁 朋友叫左个桃汁!好好饮好甜!白喷喷嘅白桃味~~ 我同友人叫了HITE同MAX~~
呢2款都系韩国出名嘅牌子~~~甘甘地不苦!好够气好爽! 小食方面有泡菜、粟米沙律同酸萝卜!
味道确系一流!酸味最刺激食欲~
朋友加埋先得个5个人!我地竟然痴哂线叫左4个DISH!
本身仲有个炸鸡,个肚食到就爆,最后CUT左!
呢味一个大铁盆载住好多好野食!
鸡蛋卷!蔬菜天妇罗!紫菜包饭!同埋辣鱼糕! 个紫菜包饭越烧越脆!有好多饭焦烧左出黎!
仲有天妇罗!不过油左少少~ 有我中意的茄子YOYO
仲有鱼糕辣汁正到爆!鱼蛋味好出!
鸡蛋好香 (蛋有蛋味) 㶶㶶地热辣辣好食!
芝士年糕就坚辣!!但个热溶芝士烟烟韧韧,拉丝好软! 第2个食左个春川炒辣鸡同八爪鱼仔!
呢个嘅甜辣酱用料好重,右加埋蕃茄底,
好香好酸!个汁好RICH,越煮越稠!
个鸡好嫩滑!小小件方便女仔! 八爪鱼又鲜又弹牙!
好RICH嘅蛋白味! 鸡蛋边煮熟程度要控制!
鲜嫩定老好睇你地几时食}我2种感觉都食过!
都系早D食比较好! 隔离个芝士边好正!
又系玩拉丝!混埋D炒鸡好似芝士炒鸡!
多左种食法!又CREAMY又SPICY~~ 个D紫菜炒丝卷好脆好弹!D墨鱼丸好好味!点埋芝士酱仲正!
不过好漏因为味道好重! 之后都叫左一个鱼糕锅! 佢其实系用D面豉汤去煲滚里面放嘅冬菇、鱼糕片、乌冬,加埋D葱花,好香好清新!
一D都5热气!咁岩有个朋友久咳未好食呢个岩哂!又好味
佢英文名系YUKO XD 岩岩好 YUKO食鱼糕 (SOR 太无聊)
呢个D猪腩肉肥到爆! 不过睇住佢慢慢变熟好正!
D肥膏烧到D油出黎~落左个鸡肉到 (又食鸡._.)
今次个鸡肉都好食!无咁辣!有少少烧香嘅味道!
不过就真系食5落喇... P.S. OPPA GANGNAM STYLE XD 仲要有得差电~好贴心~嘻嘻!在偷电 今餐又食又玩!好丰富好饱好满足!
食得开心~ 下次再试埋其他~~