2014-08-09 5230 浏览
大伙儿14人吃饭好:乳猪好吃班块类好,厚切肉感很好(吃了炒球,班腩煲及粟米班块咕噜肉外脆内软豉油王炒面香口干身差:Dining experience 非常古怪:1. 起初想散叫,但我地叫任何一样𩠌都话唔够食,叫我地起双。炒蚬都话唔够一人一只! 2. 每点一个𩠌,都话:「嗌一围嘅餐抵d!」3. 叫贵妃鸡,佢话,烧鹅啦。我地话:贵妃鸡啦,佢话,烧鹅啦。重复几次。4. 最后比佢说服叫12人餐。waiter 又话唔够食!再叫加野起双~~~~5. 然后⋯⋯当然系太多嘢啦⋯⋯6. 一围嘅餐「送月饼2盒」,出单系梗系分开打单,个餐价钱减低,然后当你买2盒月饼啦。咁我地冇损失,但就明白点解狂sell 餐啰。7. 上菜非常慢,半小时以上先上第一道!餐㖞!8. 12人餐嘅汤系2个例汤的分量。我知系因为,佢直接拎两煲例汤出嚟,倒出嚟都费事。例汤感觉是茶餐厅level. 埋单每人近四百。咁私人愚见系:1. 嘢食OK,但以我们点的食物来说,CP值很低 . 这价位,选择非常多。其实我期望是「贵得值!」2. 跑数压力太明显,食客员工两难。点菜过程非常吃力3. 希望 店家对于份量给予老实的建议,否则造成浪费。4.名店

大伙儿14人吃饭

好:
乳猪好吃
班块类好,厚切肉感很好(吃了炒球,班腩煲及粟米班块
咕噜肉外脆内软
豉油王炒面香口干身

差:
Dining experience 非常古怪:
2. 每点一个𩠌,都话:「嗌一围嘅餐抵d!」
5. 然后⋯⋯当然系太多嘢啦⋯⋯
7. 上菜非常慢,半小时以上先上第一道!餐㖞!

埋单每人近四百。咁私人愚见系:
2. 跑数压力太明显,食客员工两难。点菜过程非常吃力
3. 希望 店家对于份量给予老实的建议,否则造成浪费。
4.名店也希望有service. (是不是太天真?)