呢间系一间中西fusion fine dining餐厅,位于跑马地贵价地段!餐厅俾人感觉好有情调,btw每日只serve 10枱客,想食记住book定位啦🤤:-1️⃣「SIGNATURE SET ($680 ppax for 6 courses)」-🔸「羊肚菌忌廉蘑菇汤」充满浓郁菇菌味、有蘑菇同羊肚菌粒粒,啖啖都好满足💛-🔸「手工黑松露带子酥」呢到嘅酥皮系师傅每日自家制,酥皮包住粒厚肉带子,再配上曲带子裙边同波特酒打成嘅酱汁~-🔸「慢煮鲜鲍鱼」南非鲍鱼爽口鲜甜、配上用鲍鱼肝同昆布打成嘅酱汁,正!-🔸「白花胶」花胶厚肉重胶质,配上鱼子酱同藜麦打成嘅白汁,清清地不过可以再浓味d~-🔸「新派意大利饭」有鱼子酱配忌廉汁、鲍鱼配鲍汁同三文鱼子配白汁3款味道,酱汁香浓,risotto有咬口~🔸「手工鹅肝雪糕」本身以为会好怪,点知好好食!鹅肝味香浓回甘,口感幼滑~-🐰💬小结:成个体验历时2个钟,气氛有情调,几适合同另一半黎聚一聚💛~
🔸「羊肚菌忌廉蘑菇汤」
充满浓郁菇菌味、有蘑菇同羊肚菌粒粒,啖啖都好满足💛
🔸「手工黑松露带子酥」
🔸「慢煮鲜鲍鱼」
南非鲍鱼爽口鲜甜、配上用鲍鱼肝同昆布打成嘅酱汁,正!
🔸「白花胶」
🔸「新派意大利饭」

🔸「手工鹅肝雪糕」
本身以为会好怪,点知好好食!鹅肝味香浓回甘,口感幼滑~
🐰💬小结:
成个体验历时2个钟,气氛有情调,几适合同另一半黎聚一聚💛~