2022-10-05 33 浏览
跑马地新开嘅 @lgbhk_ ,主打中西fine dine~ $680就食到6 courses😍 餐厅走情调暗黑风~ 每日只serve 10枱客!因为餐厅要保持食材新鲜,会喺早一日因应人数去订购食材,所以大家记得记得要先订座呀!🍭羊肚菌忌廉蘑菇汤嚟到见到好多蘑菇同羊肚菌粒粒😍 每啖都食到,口感好丰富!好香口好好饮😍😍 汤煮得刚好,唔会太稀太杰~ 🍭手工黑松露带子酥卖相好美,酥皮系师傅每日新鲜制造,切开会见到完整成粒带子😍 酱汁系带子边+波提酒制成~ 佢地会上埋自家制嘅面包俾你点酱汁👍🍭慢煮鲜鲍鱼系每日新鲜运到嘅南非鲍鱼😍 切开咁上好贴心,煮得鲜嫩好食,伴有鲍鱼肝酱,个酱整得好出色!好味到我地要refill 面包去点嚟食😍 🍭白花胶系原条花胶筒,配上法式藜麦白汁,因为花胶本身味道较淡,需要点汁去调味~ 藜麦系炸过,脆脆地增强口感~ 🍭新派意大利饭有3款唔同配搭嘅意大利饭,分别系鱼籽酱、三文鱼子同烧汁鲍鱼~ 各自配搭3款酱汁~ 先由鱼子籽酱配忌廉汁食起,再到烧汁鲍鱼配鲍鱼汁~ 最后系三文鱼子配自家制白汁~ 三重享受!🍭手工鹅肝雪糕从来都唔会谂到会用上鹅肝做甜品!呢款真系好特别,雪糕入口绵密

🍭羊肚菌忌廉蘑菇汤

🍭手工黑松露带子酥

🍭慢煮鲜鲍鱼

🍭白花胶

🍭新派意大利饭

🍭手工鹅肝雪糕
从来都唔会谂到会用上鹅肝做甜品!呢款真系好特别,雪糕入口绵密,啖啖鹅肝香!

唔够喉仲可以加$250 食法国鹅肝配澳洲黑安格斯牛柳😋