2022-06-15
跑马地茶餐厅/冰室都有好几间,但好食既只限一两间,今日下昼就拣左去牛奶冰室。冰室位置系马场对面,虽然睇唔到草地,但见到好多树,感觉好舒服。Order食物系scan QR code嘅,但如果有特别要求可以同侍应讲,佢会帮你同厨房讲,但太部份要求例如少甜、少冰、柠檬茶多酸、少酸都可以系电话落单时可以拣,都几方便。全日常餐: 生滚牛肉汤通粉、牛奶炒滑蛋、蒜蓉多士 、热柠水 $56先黎牛奶炒滑蛋、蒜蓉多士,蛋炒得好香好滑,蒜蓉多士又烘得好香,夹埋滑蛋一齐食真系一流。跟住再黎生滚牛肉汤通粉,先饮啖汤先,原来系姜味汤仲有d姜丝添,姜味岩岩好,好好味😋牛肉系鲜牛,好淋好食。通粉煮既时间岩岩好,唔会过淋👍🏻。最后后埋杯热柠水,佢地系用柠檬汁,所以唔需要自己笃柠檬,仲可以要求柠檬汁份量,非常好。对面咁舒服嘅境,食物质素又咁好,真系令人心情都舒畅d。
对面咁舒服嘅境,食物质素又咁好,真系令人心情都舒畅d。