🔷 🪼🎶 ℂ𝕦𝕓𝕖 𝕆 - 𝕁𝕠𝕦𝕣𝕟𝕖𝕪 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕊𝕖𝕒𝕛𝕖𝕝𝕝𝕚𝕖𝕤 - 𝕋𝕊𝕌𝔼ℕ 𝕎𝔸ℕ〰️之前见到人哋post水母餐厅嘅相已经好心动好想嚟打卡,觉得好特别,唔洗去海洋公园都睇到咁多咁得意嘅水母😍〰️ 我同朋友嚟到,就俾餐厅嘅气氛吸引住。灯光昏暗,只有枱、鱼缸、墙上有打灯,营造出神秘吸引嘅气氛,令我哋目不转睛疯狂影水母😂如果唔系肚饿都唔记得要点餐呀🤭 🍽 🔹 Pan fried Foie Gras鹅肝煎得好香,肥美厚身,配埋多士一齐食,入口即溶,满口幸福感☺️旁边嘅生果酸酸甜甜好开胃。🔹 Cube 0 Fish & Chips炸鱼薯条卖相好吸引,炸粉好薄身,炸到金黄色好脆,鱼汁锁住喺入面,鱼肉口感超滑嫩。➰🔹 Crab Meat Lobster Bisque龙虾汤好浓稠,饮到龙虾嘅鲜味,法包烘完少少脆,送汤食好夹。🔹 Pan seared Halibut比目鱼好大嚿😳煎得好好,外脆内嫩,配蕃茄莎莎一齐食,味道酸酸甜甜,层次会更分明,让鱼的味道更香甜,更加好食🤤➰🔹Crazy Berry’s 由草莓、蓝莓、覆盆子、蔓越莓混合打出嚟嘅沙冰,沙冰打得几细几滑,饮落好fresh,酸酸甜甜几
🔷 🪼

🍽

🔹 Pan fried Foie Gras

🔹 Cube 0 Fish & Chips

🔹 Crab Meat Lobster Bisque
龙虾汤好浓稠,饮到龙虾嘅鲜味,法包烘完少少脆,送汤食好夹。

🔹 Pan seared Halibut

🔹Crazy Berry’s
由草莓、蓝莓、覆盆子、蔓越莓混合打出嚟嘅沙冰,沙冰打得几细几滑,饮落好fresh,酸酸甜甜几好饮。

🔹Peaches Sweets
有两嚿水蜜桃好甜好好食,呢杯水蜜桃🍑沙冰比较香浓,甜甜地,但都好fresh好好饮。

🔍 题外话
真系超多水母呀,睇到唔舍得走!有好多个打卡位,环境真系好舒服💙