2024-08-07
🐯👩🏻🦰一收工又俾咗个难题我,话好想食点心,好彩我都有两手准备😤凝香居位于屯门红桥,专门系做各式各样嘅精致点心。率先试咗佢哋嘅招牌点心拼盘 (大)拼盘里面包括咗各式经典点心,鲜虾烧卖、虾饺皇、鲜虾菜苗饺、蜜糖蜂巢糕、黑金流沙包、密汗水叉烧包,拼盘既装饰精致,每样点心都份量适中,最岩选择困难症既大家🤣🤣🤣鲜虾腐皮卷🍤虾肉鲜甜多汁,配埋香脆可口嘅腐皮,再点埋喼汁👍🏻脆炸鲜奶🥛令人惊喜,外层酥脆,入口即溶,奶香四溢。口水鸡髀🍗鸡肉多汁,配料同煮法都好心水,口水味味道适中,唔错既小食精选原只鲜虾肠|葱花炸两肠虾肉爽滑,肠粉皮薄,食落唔会成口粉,而炸两方面佢嘅油炸鬼同我平时食嘢唔同,食落有啲似饼干🤣🤣但系钟意食肠粉嘅可以一试椰皇桃胶双皮奶🥥桃胶嘅份量都好足够,双皮奶加埋新鲜嘅椰皇,食落清新回头率: 70%总括黎讲,凝香居嘅菜式用心程度足,如果喺屯门夜晚想食点心,绝对系一个唔错嘅选择,又可以保住个膝头😌
点心拼盘 (大)
鲜虾腐皮卷🍤
虾肉鲜甜多汁,配埋香脆可口嘅腐皮,再点埋喼汁👍🏻
脆炸鲜奶🥛
令人惊喜,外层酥脆,入口即溶,奶香四溢。
口水鸡髀🍗
原只鲜虾肠|葱花炸两肠
椰皇桃胶双皮奶🥥
桃胶嘅份量都好足够,双皮奶加埋新鲜嘅椰皇,食落清新
回头率: 70%