2022-07-05
【#牛杂专家🐮 】#新兴粉面之前经常过去九龙果边食野,虽然有好多好野食,但一来一回车费都唔少🤥所以今次决定港岛游,坐电车去北角逛逛,车贵$2.6🤣本身想食碗粉打个底先,漫无目的系车站附近揾到依间旧式面铺,价钱唔太贵就试吓😊铺头都几阔落都算坐得舒服,通常第一次食我会叫面,如果唔好食都可以加醋顶埋佢🤣 #牛杂粗面 $34价钱可以啦,都几大碗份量够,个汤第一啖饮比较清淡,唔系加腩汁果种深色,当加咗少少辣椒油同醋之后,味道就立即提鲜👍 粗面都几弹牙,唔会话煮到淋晒冇咬口。牛杂都比得几多,草肚,牛肺都算淋,最开心系比咗四旧肥肠🤣 带有少少肥点吓醋食,正😍见有唔少人叫云吞面或净食配支汽水,有机会可以试吓😊推介指数:6.5/10@foodiehck2022 南#港饮港食 #牛杂 #粗面 #潮式粉面 #北角美食 #北角 #小店 #港岛区
所以今次决定港岛游,坐电车去北角逛逛,车贵$2.6🤣
见有唔少人叫云吞面或净食配支汽水,有机会可以试吓😊
推介指数:6.5/10