2021-08-26
今日去左铭阳度食lunch,一排冇去问一问d staff先知原来搬左铺位,搬左个转角位。谂住试试佢啦,话晒都几耐冇食,本来以为会跌watt,哎呀又冇乜事㖞,keep得返个水准。我嗌左牛肚同牛腩,真系几推荐刀削面虽然荃湾有几间,但系铭阳𠮶配菜系比较特别。咁嘢饮都系嗌返冻奶茶,天时暑热,但系呢间杯奶茶系有阵绿茶味,唔钟意绿茶冇得讲,但系真系系有别于其他铺头嘅奶茶,系值得一试。我自己就比较大食,同埋有d饿,就唉埋两个小食,方方地𠮶个系呢度老板娘嘅拿手嘢墨鱼饼,次次黎亲都食,另外就系椒盐鱿鱼酥,呢个就冇咩特别,但系可以一试,同其他鱿鱼酥冇咩分别。以前食开可以继续黎,未食过嘅可以坐低试试,整体几好,下午茶时间去都不我地过。
椒盐鱿鱼酥 墨鱼饼
题外话/补充资料: