2016-06-27
是日去QE 探大哥病, 之后出街食,我们先经普光斋,晚餐buffet 约$150?斋食得几多?跟住去左附近揾嘢食, 去了汉阳苑又贵,午餐$108、晚餐$178!太贵了,所以就去左揾第二间食,行到庄士伦敦成座食店,有韩烧,打边炉,老公见好一锅没写加一就拣了它, 不过最后都系要加一!价钱方面5:00-9:30 $148,有2个半小时吃,7:30 前埋单平$10, 不过都傻既, 要吃得那么赶才平得那么少!呢度冇咁多人,环境方面一啲都唔迫,汤底我地叫左免费既蕃茄猪骨,食物方面选择齐全, 我们没有叫要另外加钱的,汤底我地叫左免费既蕃茄猪骨,食物方面选择齐全, 我们没有叫要另外加钱的,知道肥牛肥膏较多, 怕肥唔食!我们叫了手切牛肉,牛骨髓、牛柏叶、鹅肠、帆立贝、干贝烧、花胶、海虾、鲩鱼片、脆鲩片、蜂巢豆腐, 通通都好稳阵, 好新鲜, 只有炸响铃卷好大阵油益味,感觉上稻香好d,睇open rice 其他人话呢度四宝丸全部都系手打既, 质感同出面食开普通机打既丸差好远, 一定要试下! 所以叫了,也不错!其他菇,唐生菜、娃娃菜都非常新鲜,因细碟要不断加单,侍应仍好好笑容, 一点也不会不耐烦!食到7:45
呢度冇咁多人,环境方面一啲都唔迫,汤底我地叫左免费既蕃茄猪骨,食物方面选择齐全, 我们没有叫要另外加钱的,汤底我地叫左免费既蕃茄猪骨,食物方面选择齐全, 我们没有叫要另外加钱的,知道肥牛肥膏较多, 怕肥唔食!我们叫了手切牛肉,牛骨髓、牛柏叶、鹅肠、帆立贝、干贝烧、花胶、海虾、鲩鱼片、脆鲩片、蜂巢豆腐, 通通都好稳阵, 好新鲜, 只有炸响铃卷好大阵油益味,感觉上稻香好d,睇open rice 其他人话呢度四宝丸全部都系手打既, 质感同出面食开普通机打既丸差好远, 一定要试下! 所以叫了,也不错!其他菇,唐生菜、娃娃菜都非常新鲜,因细碟要不断加单,侍应仍好好笑容, 一点也不会不耐烦! 食到7:45 先发觉有乳酪,不过配料得彩针糖、提子干、饼碎,麦皮碎,但系牛一食得多,仲有多款toppings 任配, 这里显得好削、一点也不觉吸引。虽然如此, 一场来到,点都要试试! 味道都OK,之后又多吃1杯乳酪,汽水柜任饮,但我们怕超标所以没饮到!反而每张枱放了一勺竹蔗水,几好饮,便饮这个算! 食完,去埋厕所,个厕所算干净,但系竟然冇水!地下成滩水,去完厕所要自己装水冲厕!算是美中不足!
不过我们吃惯牛一,始终讲抵食方面, 系我心目中牛一始终排第一, 但如果唔想排队,好一锅不失为一个好选择。