2018-05-31 352 浏览
星期一抑郁症发作,决定去苏豪区真系 "觅食" 慰藉下 男朋友同我一样都好钟意食意大利菜,今次就决定试下呢一间啦 ~都冇话特登 search 既,系男朋友系中环个边放工,行过见到呢间环境几靓就入左去。以前记得睇卓韵芝 (?) 啲书讲,通常星期一都最好唔好出街食,因为星期日通常餐厅都会落多左 order,所以多左既 material 就会留返比星期一咁变相成件事就会唔太新鲜。但呢一间星期一并冇伏到我,我本身几钟意食菜既人嚟,今次就帮衬左食左佢个个羽衣甘蓝同意式云吞,啲料好 fresh,阵味好香,一睇 menu 就发现原来系因为 organic 同本地菜支持本地野,可以有 老实讲 Chopped Kale 食入口其实有少少 rough (种口感有啲难形容)但佢有个只 orange chili vinaigrette 调返个味,咁成件事就 balance 返哂,成个送就即刻冇咁 rough佢再搭多少少 hazelnut 系面头,真系劲钟意 (果仁控)而且如果你本身钟意食意大利菜,你就知呢款送唔系周街都有,所以钟意食羽衣甘蓝既话,呢间可以试。另外就仲食左意式云吞,佢呢款沟有 vodka、蕃茄同
星期一抑郁症发作,决定去苏豪区真系 "觅食" 慰藉下

环境几靓就入左去。

咁变相成件事就会唔太新鲜。
但呢一间星期一并冇伏到我,我本身几钟意食菜既人嚟,
今次就帮衬左食左佢个个羽衣甘蓝同意式云吞,
支持本地野,可以有

而且如果你本身钟意食意大利菜,你就知呢款送唔系周街都有,
所以钟意食羽衣甘蓝既话,呢间可以试。
Chopped Kale

另外就仲食左意式云吞,
佢呢款沟有 vodka、蕃茄同 cream sauce 等等,
本身钟意饮开大酒,所以沟少少 vodka 落去吊一吊味真系好高汁。
入面仲有两只芝士,一只系水牛芝士,一只系羊奶芝士。
除左果仁仲劲钟意食芝士!

所以简直系正中我个范野,成个送都劲 cream 劲 rich。
个人推介可以搭多个沙津嚟讲,毕竟你食个咁 rich 既野,
食返个 salad neutralize 返就岩岩好。
Ravioli

呢两碟送两个人食份量岩岩好,
同男朋友嚟呢度食野好 feel 又 chill (好顺口)
[虽则第二朝仲要返工都系嗌左杯酒饮下
]
如果叫我简既话,我就觉得云吞好食啲既,
会再帮衬~希望下次可以有新野试下。
2018-05-28
Chopped Kale