2020-06-20
今日去左接朋友放工,朋友成日都话有间车仔面好食油面+经典车仔面汤+醉飨蛋+南乳猪手+卤水大肠+墨鱼腐皮卷依家唔系好多舖头仲有油面食,朋友见到即刻要食,汤底都有好多款,佢拣左 经典车仔面汤,朋友大赞味道好有怀旧口味。𩠌方面佢地真系好多选择,睇得舖头好有心机预备好多款,店员推介左 醉飨蛋比朋友,呢个真系比较少见系车仔面配搭,佢地又真系整得几入味,食落有阵余酒香,原来都几夹落车仔面。朋友同我食车仔面真系必叫卤水大肠,要卤得好食同干净真系要花好多时间,不过食落真系会食得出佢地好有心机处理。米线+麻辣汤+猪红+卤水大肠+粟米猪肉饺+墨鱼腐皮卷汤底我自已就选择恐惧症发作,店员即刻推介左佢个麻辣汤比我,食得辣既人真系可以试下,麻得黎又真系好爽,食到我自己都成头汗,不过呢D就系食辣既乐趣啦。自己食车仔面好钟意叫饺类既野,但有时夹起既时候好惊一夹就散,但佢地个皮够晒烟UN,完全唔洗担心个皮穿晒。虾多士2件 $25 蒜泥白肉 $32同朋友当然要happy share一下,叫左2款小食。虾多士炸上台时个样好吸引,虾肉唔会好梅,食落仲有时弹牙,朋友大赞好有惊喜。自己就对佢个蒜泥白肉好欣赏,不食之前好惊好咸,
油面+经典车仔面汤+醉飨蛋+南乳猪手+卤水大肠+墨鱼腐皮卷
米线+麻辣汤+猪红+卤水大肠+粟米猪肉饺+墨鱼腐皮卷
虾多士2件 $25 蒜泥白肉 $32
同朋友当然要happy share一下,叫左2款小食。虾多士炸上台时个样好吸引,虾肉唔会好梅,食落仲有时弹牙,朋友大赞好有惊喜。自己就对佢个蒜泥白肉好欣赏,不食之前好惊好咸,但原来食落又刚刚好,重口味既朋友仲有拎个汁仲可以拎黎面食。
冻鸳鸯