2009-09-27 2 浏览
今日要在中环食饭, 左拣右拣之后, 最后都系决定食pho taipho tai 食的, 主要都系一人份量的饭或粉, 顶多只会加点小食食, 是一间比较食得轻便的餐厅, 价钱方面唔会好贵, 好似那十一款精选的套餐, 例如我今次食的a2 生牛肉河加柠茶, 只系36蚊一份, 中环嚟讲, 价钱已经算几实惠了味道方面, 先讲我的生牛河, 汤底虽然不是香浓牛肉味的那一种, 但系都唔会太差, 特色系香叶的味道比较重, 香茅等味系汤的主要味道, 自己可以再加一点鱼露调味, 都可以接受; 份量就唔驶担心了, 只系河粉唔系好滑, 但都食得过的我仲食一碟水晶韮菜虾卷, 点虾卷的酸汁麻麻地, 我认为佢太甜, 可能系要就鬼佬的口味吧服务普通, 行快餐的路线, 但求快, 靓, 正, 前者做到了, 中, 后两者就不过不失啦