2015-04-21 792 浏览
揾到呢间新开嘅西餐,睇见啲烧春鸡同咖啡相好靓咁,评语都唔错,专程去试。2道菜酥炸卤水春鸡+沙律/汤/咖啡只系$88。如果要沙律/汤是但一样,加嘢饮$18就有3道菜。好似今日咁唔肚饿,就咁主菜+cappuccino。春鸡一上就闻到好香嘅卤水味,好似茶餐厅嘅炸鸡脾咁。质感符合预期系嚡口,但个烧汁唔漏又提到味道,不过个人认为卤水腌料可以重手啲。薯条系原条粗切炸,外表略脆,里面淀粉重香薯味。伴碟嘅沙律菜略为干身又冇酱汁就普通。明明叫泡沫咖啡但就冇乜泡,感觉似饮鲜奶咖啡,但香滑又有咖啡味,当然唔预期啲豆新鲜炒有个性。成餐价钱唔使$100又冇加一,食物质素唔错,坐窗边有居高临下风景,餐厅环境宁静,服务员有礼,好收货。

2015-04-21