2024-06-15
近排食咗好多餐自助餐所以有少少overload😂今次就拣咗间健康轻食类嘅餐厅中和一下😋成间餐厅嘅主题就系卖一bowl bowl自由配搭toppings嘅饭或者salad🥣为咗有选择困难症嘅朋友佢哋都有提供已经set好咗嘅signature bowl,唔使谂就可以食到最好味嘅配搭👏🏻今次拣咗ALOHA($118)同ONO($118),前者系全素另一个就有三文鱼🍣两个我哋都拣咗配寿司饭,如果唔想咁heavy嘅朋友可以拣珍珠糙米,生菜或者咩都唔要净系要啲toppings亦得👌🏻ALOHA卖点一定系牛油果🥑食得出系好新鲜,唔会有黑点同埋过熟嘅口感👍🏻配埋其他材料例如杂菌香菇、粟米粒、豆腐、赤道红海带等等,一啖食落口真系好丰富💯每款食材嘅鲜甜味好出之余但系成件事又会好夹好融洽😯ONO一定系咁多款入面我最钟意嘅一款🤩有厚切三文鱼粒配青瓜,蟹棒沙律同埋蛋丝,冇一样野系我唔钟意🥺三文鱼大大嚿但系入口即溶🤤青瓜粒可以令到成碗饭冇咁腻,感觉清新啲👍🏻再加埋蟹棒沙律同埋蛋丝一齐食,唔经唔觉原来已经食晒成碗饭🤣近排想食得light啲健康啲,又唔想自己煮嘅朋友,不妨嚟Poke Go try try!🤪