2017-08-07
难得有朋友黎马鞍山揾我食饭,要揾间坐得耐,环境又好嘅,系美食沙漠真系唔易揾~醒起之前有人介绍过泳池隔离有间餐厅,环境好似唔错,就一于同朋友去试下~我哋星期五晚去食,唔算好多人,但真系好正,难得有个地方可以静静地同朋友倾计,又冇用餐时限!最紧要地方够大,每张枱都有距离,唔会听到隔离讲紧咩,保持私隐度~玻璃出面就系泳池,唔知系咪单面反光嘅呢?如果唔系,游水嘅人都好似有啲尴尬😝讲到食物,味道真系唔算好好,但份量够哂~我哋叫咗两个餐,首先黎咗个餐汤先。罗宋汤好似用茄膏加罐头汤就咁沟出黎,唔知系咪落多咗糖,味道偏甜。朋友嗌咗个黑松露海鲜焗饭,但个黑松露汁完全无咸味,得阵黑松露味,唔通无落盐?最后朋友都食唔落😶依个就系我叫嘅烧春鸡配黑松露意大利饭,今次个饭就唔错,仲有半只春鸡系饭上面,真系好大份~不过可能烧得耐咗少少,啲鸡肉都有啲鞋,最后都系食唔哂。仲有两杯餐饮就正常质素,最后我哋仲嗌咗两个甜品,一个焦糖炖蛋,一个芝士蛋糕,不过唔记得影相。芝士蛋糕份量有啲细,芝士味唔浓;但焦糖炖蛋就唔错~整体黎讲,食物质素一般,但环境的确唔错,服务亦ok,所以有机会都会考虑再黎~
讲到食物,味道真系唔算好好,但份量够哂~
芝士蛋糕份量有啲细,芝士味唔浓;但焦糖炖蛋就唔错~