2021-04-01
冰室都去得多而筲箕湾都比较多地方食野,去开筲箕湾附近有个新商场叫形荟商场,地方大大既金记冰室去食下野。舖面大大落地玻璃,入面仲坐得舒服。门外店员会招呼安排入座,我呢个时间入去食下午茶仲可以点埋午餐本来是点猪润公仔面,好可惜店舖没有返货,就转点了沙嗲牛肉米粉餐 HK$50个常餐米粉份量真系比较少唔太够食,沙嗲牛肉唔太够浓味只是普普通通XO 酱海鲜炒乌冬 HK$56鸟冬都几够镬气一条条都好分明质,XO酱味道都唔辣,佢既配料海鲜份量好足够真系好多海鲜呀西炒饭 $48饮品半价呢个系下午茶份量,但都几多架有虾、胶仔、粟米、青豆、真系好醒胃整体食落口感湿润好味呀芝士鲜茄炸鸡脾意粉钟意食香鸡脾意粉呢个就岩晒,炸鸡脾系最面层炸得够香食落个皮好脆够惹味而且入面鸡脾似够嫩滑鲜茄意粉都够入面,意粉弹牙爽口唔会淋下午茶~~鸡翼沙律 HK$38佢炸鸡翼金黄色而且又香脆,入口令人回味无穷鸡翼一来大众化,二来食下午茶都系必食之选。整体餐厅地点位置都唔错够方便,冰室里都够大卫生程度还都算可以,职员服务都细心做野快态度好,少部分既午餐既份量真系比较少。金记冰室 Kam Kee Cafe 筲箕湾道393号形荟地下G-
本来是点猪润公仔面,好可惜店舖没有返货,就转点了
沙嗲牛肉米粉餐 HK$50
XO 酱海鲜炒乌冬 HK$56
鸟冬都几够镬气一条条都好分明质,XO酱味道都唔辣,
佢既配料海鲜份量好足够真系好多海鲜呀
西炒饭 $48
饮品半价
呢个系下午茶份量,但都几多架
有虾、胶仔、粟米、青豆、真系好醒胃
整体食落口感湿润好味呀
芝士鲜茄炸鸡脾意粉
钟意食香鸡脾意粉呢个就岩晒,炸鸡脾系最面层炸得够香
食落个皮好脆够惹味而且入面鸡脾似够嫩滑
鲜茄意粉都够入面,意粉弹牙爽口唔会淋
下午茶~~鸡翼沙律 HK$38
佢炸鸡翼金黄色而且又香脆,入口令人回味无穷
鸡翼一来大众化,二来食下午茶都系必食之选。
职员服务都细心做野快态度好,少部分既午餐既份量真系比较少。
金记冰室 Kam Kee Cafe
筲箕湾道393号形荟地下G-01A号舖