2024-07-16 304 浏览
今日去咗粉岭火车站商场揾嘢食,见到有间台湾菜唔错,咁啱有下午茶选择,平时唔食辣嘅我都想试下去个醉鸡麻辣捞面套餐,套餐入面有:三块醉鸡卷,酒味好浓+鸡卷无脂肪+啖啖肉唔算嫩滑但未到ok几好食😌迷理贡丸紫菜汤一碗:有半粒再切开四份嘅贡丸,味道唔错猪味好浓+紫菜份量都算多+但个汤劲咸味,虽然咸而家咁热天气饮完即刻补充体力,冬天就唔系咁好lu。🍜主角个捞面:上面有啲卤肉碎再加伴菜半条菜个卤肉真心几好味,个伴菜劲咸应该系腌菜类,个面劲麻辣但都食到少少卤水汁。记得上次食嘅时候可以问佢攞多少少卤水汁,畀我捞落去,咁会冇咁劲辣。😅但今次个职员话冇得畀,跟住不断系坛个卤肉劲唔健康劲多油劲唔有益,无得畀汁你,好唔健康叫你唔好要唔好食(我个心笑左,明明好食,唔比唔紧要唔好讲自己公司出品无益唔健康啦🤣)🥤餐饮叫咗倒台式奶茶:够晒多冰,甜到啱啱好,饮到个茶底唔知花茶未定系化学剂未👀另外枱面呢仲有碗面上面嘅配菜一樽,我左右两边台嘅人都劲加呢啲配菜食。总括嚟讲成个餐四十几蚊啱啱饱肚都ok嘅🤣男人食呢个下午茶就可能唔够饱喇😅
今日去咗粉岭火车站商场揾嘢食,
见到有间台湾菜唔错,咁啱有下午茶选择,
平时唔食辣嘅我都想试下去个醉鸡麻辣捞面套餐,
套餐入面有:
🍜主角个捞面:上面有啲卤肉碎再加伴菜半条菜
个卤肉真心几好味,个伴菜劲咸应该系腌菜类,
个面劲麻辣但都食到少少卤水汁。
总括嚟讲成个餐四十几蚊啱啱饱肚都ok嘅🤣
男人食呢个下午茶就可能唔够饱喇😅