2020-11-29
一条保德街已经有好几间cafe,虽然住附近但都系第一次嚟呢度 今次就拣咗喺街角嘅Brew Bros cafe,佢一身粉蓝色墙好sharp醒店内环境都尚算宽敞,枱与枱之间都有一定距离,唔会好压迫,感觉平日下午可以坐一阵子 佢有早餐、午餐同all day menu提供,都有一啲甜点包括scone同cheese cake等,今次就嗌咗一个egg benedict 同一份出哂名嘅french toast,提醒french toast都预咗要等20分钟左右架~ 再嗌咗杯热cappacccino 同 Iced chocolate,佢现场都有咖啡豆出售,亦都好细心列哂佢嘅产地同口味先嚟主食,初初以为egg benedict佢系配muffin包底,但原来系配sourdough,包好松软,仲有牛油果、菠菜蓉同脆烟肉,好match 再等咗阵french toast都嚟到,有两大块厚身toast配上果物,有香蕉、士多啤梨同蓝莓,好丰富同满足 煎得松软外皮香脆,加上忌廉一流饮品方面,cappaccino系高水准!啡味厚而唔酸,我钟意!而Iced chocolate就相对失色啲,味道淡左啲