845
等级4
133
2024-11-06 175 浏览
今日我去咗尖沙咀一间楼上嘅铁板餐厅,见到午餐套餐好平,食喱D高野,识食嘅朋友一定系食午餐,我选咗个六款轻食铁板午餐,只需$248/位!一坐低,餐厅环境几舒适,气氛轻松,适合聚餐。午餐套餐包括沙律、铁板烧什菜、一款主菜、铁板炒饭、味噌汤同埋甜品!首先上嚟嘅系沙律,里面有火龙果同蕃茄,色彩缤纷,食落去清新爽口,非常开胃。接住就系铁板烧什菜,菜式好丰富,有红萝卜丝、冬菇同椰菜丝。蔬菜炒得刚好,保持咗脆口感。主菜方面我选咗纽西兰肉眼扒,要求五成熟,肉质真系好嫩滑,牛肉嘅香味非常浓郁。烧好之后,外面微微焦香,里面却保持咗肉汁,非常满足!讲到铁板炒饭,呢度嘅炒饭真系唔可以错过,有蛋有葱,粒粒分明,炒得香味扑鼻!味噌汤上嚟时,汤底清淡,饮落去非常舒服,适合中和返之前嘅重口味。最后仲有甜品,系红豆和果子,口感滑顺,甜而不腻,非常适合做个完美结尾。另外,餐厅入面有两个独立大房,适合包场庆祝,环境私密又舒适,下次可以再试吓!🤘🤘🤘
更多

25 浏览