2019-05-01 68 浏览
今日去大尾笃踩完单车,成个人都散晒,想揾一间舒服又轻松地方食晚饭,屋企人就 拣选咗Jack's Terrazza! 因为它的门面很吸引,所以我哋就走进去,一走进里面听到好好听嘅音乐,原来里面有人喺度唱紧歌,之后我哋就轻轻松松的坐下,就开始点嘢,食服务很亲切的介绍咗二人套餐畀我哋,我哋都好不犹豫的选择了!这个餐因为是厨师推介所以有啲神秘感!首先就嚟咗一个好好味的红萝卜蕃茄汤,之后就有 餐厅嘅沙律,这个沙律非常之清,加上酱汁,将这个生菜带出它的鲜味!因为今日 田螺太过畅销,所以我哋就拣选咗pizza,这是一个蕃茄芝士pizza,这个蕃茄pizza非常之好味,好有田园的清!今晚的高潮到啦,原来厨师推介了一个薯条炸鱼柳,这个鱼柳真的很大条,两个人每人攞一条都非常之有份量, 之后仲有一碟牛扒,我哋见到两碟咁大件初头都担心食量晒,但系食下食下又食得晒,因为这个鱼柳,非常之好味鱼、好鲜、又炸得香脆, 薯条有少少淮盐加上它特制的沙律酱,真的是好啱我胃口!讲到牛扒,它的牛扒好鲜甜,我同老公每人都食了一块牛肉,非常之有牛肉味,而且很淋, 他煎得刚刚好,再点了他自制的酱汁,简直回味无穷!最后当然是甜品就是穿

首先就嚟咗一个好好味的红萝卜蕃茄汤,之后就有 餐厅嘅沙律,这个沙律非常之清,加上酱汁,将这个生菜带出它的鲜味!因为今日 田螺太过畅销,所以我哋就拣选咗pizza,这是一个蕃茄芝士pizza,这个蕃茄pizza非常之好味,好有田园的清!今晚的高潮到啦,原来厨师推介了一个薯条炸鱼柳,这个鱼柳真的很大条,两个人每人攞一条都非常之有份量, 之后仲有一碟牛扒,我哋见到两碟咁大件初头都担心食量晒,但系食下食下又食得晒,因为这个鱼柳,非常之好味鱼、好鲜、又炸得香脆, 薯条有少少淮盐加上它特制的沙律酱,真的是好啱我胃口!讲到牛扒,它的牛扒好鲜甜,我同老公每人都食了一块牛肉,非常之有牛肉味,而且很淋, 他煎得刚刚好,再点了他自制的酱汁,简直回味无穷!最后当然是甜品就是穿 tiramisu 蛋糕, 这个蛋糕的口感非常之有层次,有酒味,亦都有蛋糕嘅层层嘅香味,甜甜的有洒香,把蛋糕嘅重点都带出嚟,最值得一赞的就是它的餐茶一点都不马虎,它准备了一壶柠檬茶给我们,所以我们都喺音乐及美好嘅环境当中度过咗这一个晚上,好多谢这里的服务态度环境,令我渡过一个满足的假期!