今次同三五知己嚟到这家餐厅,打头阵既系台湾养生药膳花胶鸡锅,饮一啖汤,好有回甘,每一啖都系满满滋味🍲。鸡肉同花胶都超级入味,特别系花胶,食落去真系QQ弹牙,补身又开心!再嚟讲讲特选手工拼盘,黑松露蟹子海鲜军舰真系一绝,黑松露个香浓郁,好过瘾!同埋啲虾滑真系得意得滑,入口即溶嘅感觉🤤。话时话,安格斯牛颈脊都几正。牛肉香味扑鼻,纹理分明,软嫩得嚟又有烟韧感,配上微微生菜的清新,真系夹得好!另一个惊喜系即炸响铃同海苔咸蛋黄鱼皮。响铃外脆内软,而鱼皮则脆到喳喳声,满嘴咸蛋黄既香脆,啖啖都是幸福😋。无论系拼盘定系汤锅,质素都掂晒,真系一个字—正!无咗咁多专业术语,大家放工嚟一试,有靓汤又有香脆,仲等咩?快啲行动啦!🤗