转左手之后好耐都冇嚟过呢度食嘢啦!咁啱喺荃湾附近睇戏,又未够时间,咁就嗱嗱临过嚟呢度食返餐,怀缅下以前嘅情感☺️呢度last order系七点,但我哋好抆水先到,老板娘见我哋两个想入嚟食,就嗱嗱临同我哋讲就厨房就收工㗎啦,快啲叫嘢食然后慢慢食啦。呢杯阿华田奶昔好好饮,有足够嘅阿华田同埋奶味,系阿华田脆脆之后必定要试嘅饮品之一!呢碟炸鲜虾云吞好似有啲overcooked,同埋碟上有好多油,如果上碟前隔一隔啲油会好啲,不过可能我哋喺最后一枱客,所以无咁好心思处理呢啲小细节。但呢碟小食都保持到水准,云吞皮松脆,入面只虾够扎实!次之嚟亲都必点呢个咸牛肉蛋治就有啲令人失望,因为只系蛋嘅份量够多够厚,但煮得太老唔够滑… 卖相系打卡-able,但味道同口感就争啲系咪因为我哋系last order,所以厨师就整得冇咁好呢?呢碗猪扒面块猪扒其实唔差,接近汉发面家水准,但个汤面系碱水面,我觉得同块猪扒唔太夹后话:我哋见老板娘闸门都搬埋出去,就知道佢要埋数收工,所以我哋都尽快食,唔想阻住佢。我哋临走时都同老板娘讲声唔好意思阻到你收工,佢好客气咁同我哋讲唔紧要,食得舒服就得啦,下次再嚟帮衬啦!虽然今次食物味道一

阿华田奶昔

酥炸鲜虾云吞

咸牛肉蛋治

猪扒面

后话:我哋见老板娘闸门都搬埋出去,就知道佢要埋数收工,所以我哋都尽快食,唔想阻住佢。我哋临走时都同老板娘讲声唔好意思阻到你收工,佢好客气咁同我哋讲唔紧要,食得舒服就得啦,下次再嚟帮衬啦!虽然今次食物味道一般,但有机会我都会再返嚟encore 㗎
2021-08-30
阿华田奶昔