2023-10-15
遇见花莲 🌸#朋友聚餐之选两个人唔使$300都食到劲饱(系食唔晒)🤣会话性价比高得来真系非常好食!而且佢装修是正,坐得好舒服😌推荐大家去1️⃣ 花莲小食拼盘 $88小编自己好怀念喺台湾扫街嘅感觉,咩都咬两啖咁,呢个拼盘就满足到大家啦😍😍佢有盐酥鸡(厚厚嘅鸡皮🤭)、炸蕃薯年糕(有淡淡蕃薯嘅清甜)、鸡肉卷(酒嘅酒香加上枸杞嘅清甜好开胃)同溏心蛋等等(酒味重,同出面嘅日式餐厅食嘅溏心蛋好有分别!)呢个拼盘系小编嘅个人最爱🤩🥳2️⃣ 麻辣臭豆腐 $28豆腐本身口感软嫩,搭配麻辣酱汁,辣味丰富,价格相当实惠,而且冇乜臭味,觉得就算唔系本身钟意食臭豆腐嘅人都会接受🙌🏻😇3️⃣ 古早起司芋泥肉松蛋饼 $46蛋饼皮算系偏厚身,有满满嘅肉松同埋芝士,相对芋泥好似比较少,所以唔会太甜,而且依然好好食!🍳4️⃣ 台式香浓沙茶锅宽条薯粉 $118以宽条薯粉搭配香浓的沙茶锅底,有少少似沙嗲牛肉汤底,但系又唔完全系~ 味道浓郁鲜香🤤薯粉本身有嚼劲,可以充分吸收锅底嘅汤汁,而且佢仲有好多配料,有牛肉片、蚬、花枝丸、腐竹、鹌鹑蛋等等,而且份量颇大,会话呢个价钱嚟讲好抵食🔥💰~130 p.p.🕥 Mon - Sun 11:30 - 2
#朋友聚餐之选
1️⃣ 花莲小食拼盘 $88
2️⃣ 麻辣臭豆腐 $28
3️⃣ 古早起司芋泥肉松蛋饼 $46
4️⃣ 台式香浓沙茶锅宽条薯粉 $118
💰~130 p.p.
🕥 Mon - Sun 11:30 - 22:00
📍Shop 14-15, G/F, AIA Tower, 183 Electric Road, North Point