2023-02-05
「好汤好面」获得必比登推介后由大围开到去铜锣湾,上年七月铜锣湾店已经开幕,一直未有机会试,次次眼见大排长龙就会放弃排队嘅念头😹 今次经过居然唔洗排队,梗系即刻入去啦😆主厨大有来头,曾经喺四季酒店Caprice做过副主厨👨🏻🍳 汤面有12款选择,款款都吸引🙊 价钱由$74-178不等,同食拉面差唔多价钱💰 选择困难症嘅我坐喺度谂咗好耐食边款好,结果就拣咗「棉花鸡」🐓 条佬就拣咗限量供应嘅「好头好尾」🐂♥ 棉花鸡 $100汤底好浓好正,唔会过咸,煮到胶质出哂嚟,饮得出系足料靓老火汤,我最后连汤都饮哂,好yeah🤙🏻鸡肉选用日本鹿儿岛地鸡肉,连皮嘅,肉质有弹性🐔 云腿丝唔算多,北菇煮到腍身,同鱼肚一样索哂汤汁,掂👍🏻扁阳春面烟韧挂汁,浸耐咗都唔会过腍🍜♥ 好头好尾 $110牛骨汤带有少少辣同香料味,有牛香🐂 本来都担心川味会唔会好辣,佢呢只辣度我又接受到㖞🌶 入面有川味和牛面颊肉同法式烩牛尾,捞两捞仲发现有啲牛舌喺𠮶底😂 可见摆盘好随心~澳洲和牛面颊肉同法式烩牛尾都好软腍入味,不过呢碗整体表现就无咁突出,无饮哂啲汤😗餐厅推荐度:7.5/10会再回头,会想试埋其他汤面👍🏻 用料系足料有诚意,
扁阳春面烟韧挂汁,浸耐咗都唔会过腍🍜 ♥ 好头好尾 $110
餐厅推荐度:7.5/10
会再回头,会想试埋其他汤面👍🏻 用料系足料有诚意,对得住个价钱😛