3月9日揾食肥华和靓妈,喺新蒲岗大有街用咗廿多分钟,等候时间,攞到大有街必食名物,上海栥饭后,便齐齐到爵禄街呢间,前身喺做烧腊茶餐厅,因顺应时势转营,两三𩠌饭嘅食店用膳。而此店所供应配饭小菜,除咗一般嘅家常,菜,瓜,肉外,最令肥华欣赏嘅,就喺蒸鱼种类甚多,由下价鱼到星班,大鳝都有,价钱则丰俭由人,任君选择。而肥华,靓妈今餐所选嘅𩠌菜,豉汁蒸大鳝,芋头扣肉,白菜炒肉片, 椒盐猪扒,鱼肉酿苦瓜,鱼香茄子,和随餐的两碗,菜干,甘笋,佛手瓜汤,味道都算OK,今餐肥华两人,合共消费都喺$11O元,喺低食好食之选。不过此店嘅卫生环境就,未如人意,地面枱面有,黐立立,油淋淋嘅感觉,如果有洁癖嘅人仕,肥华 劝喻你,唔好嚟光顾呢间小店‼️