2017-11-12
荃丰近几年开多左好多食肆 有住家菜 素菜 上海菜 转角 见系其中一家 系地下自成一角主打汉堡 特色饮品 价廉物美 太耐无食汉堡去朝圣一下 本小姐叫左个芝士蘑菇汉堡 $50 凡叫汉堡再叫一杯正价饮品就会送薯条或细沙律一份 叫左杯cappuccino$26 送薯条汉堡分量适中 有芝士 炒蘑菇 沙律菜 汉堡扒 蕃茄 同炒洋葱 汉堡有肉汁 唔会太熟 最赞好洋葱有轻轻炒过 少左一分辣味 多一分甜味 而且酱汁酸酸甜甜 更开胃 正食家叫左signature burger型男汉堡$58 黑牛 $25加送薯条型男汉堡比较特别 加左一块红菜头 同半熟蛋 食家好在意个只流心蛋 即使唔钟意红菜头都好 都坚持要食佢 当然无令佢失望蛋黄半熟 流心 令成个汉堡更juicy 味道更丰富 讲返薯条先呢到嫁薯条连皮粗切 应该有放糖落去炸 即叫即炸 令到表皮香脆可口 热辣辣 正 我杯cappuccino 热嫁 奶泡十分浓密 放左一阵奶泡都唔会散得好开 唯一比较可惜系无拉到花但唔影响味道 食家杯黑牛 我都系第一次饮 原来味道就系我心心念念嫁vanilla coke 系好多年前可口可乐曾经有出过呢只味 但出玩左一阵就无左 要饮
转角 见系其中一家 系地下自成一角
叫左杯cappuccino$26 送薯条
型男汉堡比较特别 加左一块红菜头 同半熟蛋
讲返薯条先
但唔影响味道
食家杯黑牛 我都系第一次饮 原来味道就系我心心念念嫁vanilla coke 系好多年前可口可乐曾经有出过呢只味 但出玩左一阵就无左 要饮就只可以去水货铺或直接从美国购入 原来呢种味道近在眼前 太好啦
另外仲叫左香炸鸡翼4只
系即叫即整 黎到热辣辣 味道正常 毕竟汉堡先系主角
总结
环境都几文青 食物性价比高 但座位较少 如果正旅时间到少不免要排队 亦有机会被安排店外位置 如果天气较凉 再叫一杯冻饮 就真系冬天饮雪水嫁感觉