2023-03-03 56 浏览
朋友在黄竹坑的新居入伙, 特地来到这边探望他, 而家有咗mtr真系好方便, 无论系来黄竹坑或者海洋公园都好快。女仔就当然钟意食甜品, 朋友极力推荐 新居留下的餐厅, 可以食到好松软的梳乎厘班戟。 其实 仲有伯爵茶布丁烧 、巴斯克芝士蛋糕、 朱古力心太软呢啲都系好吸引。时令水果梳乎厘班戟轻飘飘软绵绵的感觉, 就像天上的云朵, 质感如棉花糖般, 充满蛋香味道, 配上香甜幼滑的忌廉, 新鲜的士多啤梨和蓝莓, 真是很完美的配搭, 最重要是淋上蜜糖, 增加甜美感觉。另外点了两个意粉,三文鱼菠菜意粉, 烟三文鱼的份量不少, 香浓的忌廉汁挂在每一条面条上, 配菜有菠菜和 磨菇类。蟹肉小龙虾意粉配龙虾汁,有蟹肉+ 小龙虾 +蕃茄 +甜椒, 意粉都几 弹牙爽口, 有少许柠檬汁更加清新。

时令水果梳乎厘班戟