餐厅: 龍川上海料理
资讯:

2024-10-12 147 浏览
老公喜欢食上海菜,但香港好味上海菜馆真系愈来愈少,突然间话想食,真系要谂下。听人讲龙川好味,记忆中之前食过一次,但印象唔深刻,见位置都顺路去,就再试一次。唔记得龙川唔系食小菜,系面、菜饭之类,于是叫了我喜欢的酸辣汤饺子、上海粗炒、煎锅贴同蟹粉小笼包。首先酸辣汤饺子好得,酸辣味道刚好,唯一少咗猪红丝,美中不足。菜肉饺子肉味浓,配埋酸辣汤好美味。煎锅贴正宗煎法,底部㶶脆,里面肉汁保全,👍🏻!蟹粉小笼包比好多上海饭店好好多,抵食👍🏻。上海粗炒比较甜,我哋无食哂,拎返屋企第二日加少少豉油蒸返热刚刚好。豆浆唔系自家制都扣咗少少分,不过今时今日,请人做嘢都难,唔可以样样嘢自制都好明白。临走买多一打菜肉云吞,返屋企整砂锅云吞鸡啱哂👍🏻

煎锅贴正宗煎法,底部㶶脆,里面肉汁保全,👍🏻!

蟹粉小笼包比好多上海饭店好好多,抵食👍🏻。

临走买多一打菜肉云吞,返屋企整砂锅云吞鸡啱哂👍🏻