2018-07-11 66 浏览
平时净系食开比较平价既牛肉饭, 今日岩岩出粮, 决定食餐豪d既牛肉饭 据闻牛肉饭系比较容易食得出价钱上既差异, 结果今次的确大饱口福!- 一望千里屋既招牌, 就知道系一间日式餐厅, 虽然睇得明logo系写住『里屋』, 但不过个人觉得会好快忘记, 唔系好令我印象深刻.. haha~- 整个环境都系以木既颜色为主格局, 个人觉得呢种颜色加上warm white灯光既日式餐厅系食得比较放松, 另外环境比较宽阔, 食既时候毫无拘束, 唔会咁易受到其他食客影响!- 今次我黎豪食既就系呢个和牛铁板三种牛扒, $298. 卖相非常清晰, 就系三款牛, 酱汁配个饭~ - 整得非常精致既三种牛肉~ 分别有里只肉,牛肩肉同牛五花肉.3只肉既口感同肉味都有唔同!牛肩肉系比较软身, 肉味比较浓厚~ 而牛五花肉就比较爽口, 肉味较牛肩肉淡但无论边只肉都非常好味, 因为整完既时间放系铁板道, 肉既温度得以保存~ 酱汁配料可以按照自己既意愿去配黎食:)- UCC乌龙茶;平时饮开津路, 对比起黎UCC乌龙茶系比较浓味, 同时加埋岩岩系雪柜拎出黎既低温, 用黎配个热辣辣既饭真系非常爽!

3只肉既口感同肉味都有唔同!

酱汁配料可以按照自己既意愿去配黎食:)

- UCC乌龙茶;
2018-06-11