2023-02-28 634 浏览
搬离西环已好几年食肆都改变了很多,放假天回到故区当然就要会一会朋友,刚巧网上见到Dreamer呢间餐厅位于两位朋友住处的中间,便约她们一起来试试,小店座位唔多但几舒服,朋友们住呢区但都不知道这条小街原来有几家餐厅。这家Cafe餐牌非常简单,Today’s pasta/Today’s Salad/All day breakfast 等等我们点了两款Pasta及一份ADB, 朋友𠮶份蟹肉意粉我𠮶份烟肉炒意粉都好好食,但系奇怪蟹肉写住Creamy,但系一啲cream或者浓汁都无,都系有啲似我的炒意粉,份量系比较少但女孩子吃还是足够。反而all day breakfast都正常嘅大份,卖相几吸引,朋友都话好食。反而饮品就一般般,我个杯handmade Lemonade,就是柠檬梳打,朋友点嘅Earl grey chocolate就只饮到朱古力味,令一杯expresso tonic就正正常常!最大嘅优点就系人不多可以慢慢坐慢慢倾又或者用下电脑做嘢!
最大嘅优点就系人不多可以慢慢坐慢慢倾又或者用下电脑做嘢!
午餐
  • pasta