2018-10-05 501 浏览
早几日写呢间拉面嘅食评时,写得太兴奋,写完即刻去食多次。今次试真.叉烧拉面,要辛味汤底,焗住只配背脂汤底。上次食完普通叉烧,今次食真𠮶款。感觉滑啲,似Parma ham,可惜我点咗辛味汤底。咦~杰过杰他他老伯。。。最大镬系辛味唔够辛。个日本侍应都自动配一小瓶辣椒粉一齐上面,咁即系佢哋摆明唔会辣得去边。虽然杰过乜,但本身都好味嘅,只可讲句唔啱我个人口味啫。下次嚟我会点返清汤+真叉烧,唔再俾啲背脂胶我个咀!今次觉得服务比上次更好,不断加水又笑又剩咁,唯独那个后生啲讲地道广东话嘅侍应阿妹,我隔离个客问真叉烧同普通叉烧有乜分别,佢竟然答咗半日都答唔出,我忍唔住代答了。唉~我去过两次都识,佢喺度返工唔识。老细应该罸佢自费一次过食晒两款叉烧,等佢以后记住有咩分别😎

真.叉烧拉面
2018-09-30