2015-09-29
由于一早出左荃湾整野, 所以早左少少到, 见未开门就行左一阵再返黎, 见都唔多人, 得几枱.4个人叫左辛安东元祖奶奶鸡 (全只) (小辛), 小食同饭.....分量好够好满足.座位都坐得几舒服, 唔太迫, 而且冷气好够. - 辛安东元祖奶奶鸡 (全只) (小辛) ($228) :超大碟, 黎到见到都估唔到全只会甘多, 分量好够.D鸡好嫩滑又软身多肉汁, 热辣辣好吸引. 味道唔算好辣, 有少少甜同咸夹杂, 感觉似中式豉油鸡, 但冇甘咸.最底有D透明既粉, 吸哂D杰身酱汁杰身, 好正好好味.仲有D瓜, 红萝卜,,,,配料都好软身入味. - 烧肉生菜包 ($68) : 整齐又美观既生菜包肉, 猪腩肉唔系好肥, 厚薄刚好, 而且好多泡菜, 酸度适中, 但都几辣下.仲可以加多D 辣酱, 生菜新鲜爽脆. 好味又抵食既小食. - 朵朵葱蛋饭 ($68) :一上枱, 好香葱味, 除左大量新鲜葱, 仲有大量腌过既葱, 酸酸甜甜几开胃.搞拌蛋同饭时, 就飘出阵阵香味, 不过饭太湿啦, 系石锅放左阵都冇饭焦, 只系紧紧令饭干身d.不过味道温和, 又清新香味, 简单既美食. - 芝士咖哩年糕 ($58) :呢
座位都坐得几舒服, 唔太迫, 而且冷气好够.
超大碟, 黎到见到都估唔到全只会甘多, 分量好够.
最底有D透明既粉, 吸哂D杰身酱汁杰身, 好正好好味.
仲有D瓜, 红萝卜,,,,配料都好软身入味.
仲可以加多D 辣酱, 生菜新鲜爽脆. 好味又抵食既小食.
不过味道温和, 又清新香味, 简单既美食.
呢个睇落几吸引, 点知劲难食, 虽然芝士打丝, 但分量好少.
咖哩超级咸, 跟本要揾饭送黎食, 年糕又少又太软淋, 好多鱼蛋片.