2010-03-19 20 浏览
其实间间starbucks嘅食物同咖啡质素都差唔多,话晒都系大型连锁咖啡店,总有一定嘅QC。所以我觉得去starbucks都系环境同气氛最紧要。咁多间starbucks,我比较喜欢文化中心同LCX呢两间,文化中心𠮶间比较大,有多d大沙发,而且唔系好多人(特别系夜晚),感觉好舒服。至于LCX呢间,唔驶多讲,梗系食个景啦!面向一望无际嘅大海景,叹住一杯香浓嘅咖啡,听住轻松柔扬嘅音乐,所有烦恼自然都抛诸脑后。所以辛苦工作后,都希望嚟唞下,叉下电。试过有一次,放工后嚟叹下,一坐就坐到八点,望出窗外,隐约见到远处有火光,再望真d,原来系烟花。当日好好天(唔似近日咁大雾),我谂可能系望到迪士尼嘅烟花,真系可遇不可求,心情轻松d,睇到嘅嘢都靓d。呢个话晒都系「食」评,点可以唔讲下食呢!原来starbucks嘅芝士多士好好架!从来喺个柜入面都唔起眼,点都唔会拣中佢,不过有一次夜咗d,个柜差唔多「吉」晒,剩返一两件芝士多士,好啦!就试下啦!店员帮我焗返热,热辣辣真系唔同d,多士依然香脆,芝士好香,值得一试。