2019-07-28 201 浏览
呢间川婆婆我食咗好多次啦,好食得嚟又唔系好贵,最主要系快,因为系附近返工,比较难揾到一家又好食又快嘅,偶遇呢间川婆婆,食过一次之后,从此成为咗我嘅午餐之选(因为之前都系食酸辣,今次试咗个清汤,意外惊喜,好似呢d川味舖,注重都系辣,但系原来清汤都可以咁好食,可想而知店家注入咗好多心血,底子打得唔错!)优点:一、面底弹牙爽口(红薯细粉)二、𩠌嘅选择够多,睇到我都眼花缭乱(推荐猪扒汉堡/午餐肉,pls本人系食肉兽,咯咯)三、𩠌嘅份量都好多,似我咁大食嘅人,有时候面食晒,d菜都仲有好多(可以比多d面啊,菜太多啦🤣)四、比较卫生,选用一次性餐碗具(食油腻食品,一次性餐具都系有干净d嘅优势)五、落单可以填系张落单纸道,因为佢哋一般都比较忙,就岩晒我呢d选择困难症要念好耐望好耐嘅人,加上我有近视又望唔到上面个大menu板,攞住张落单纸又可以慢慢念又睇得清楚,好方便👍🏻缺点:一、汤底比较咸(个人唔太钟意太咸嘅嘢)二、服务态度一般(都不算缺点嘅,只系一开始觉得服务一般,不过买得多之后,连店家都认得我啦,就反而有种家嘅感觉,大家都会倾下计,好随和~好似你系屋企咁,都会表现到最真实嘅一面!)三、地方较细,得

优点:
一、面底弹牙爽口(红薯细粉)

缺点:
一、汤底比较咸(个人唔太钟意太咸嘅嘢)
三、地方较细,得两张站台(有了解过,呢间舖主要系做外卖,呢样可以理解)

行过路过唔好错过,去试下啦,或者佢就系你嘅午餐之选呢。啊!写完有d饿添,等我听日又去食先,咯咯!

地址~旺角中心二楼SB04
人均~42