2023-02-07
湾仔近利东街有间楼上私房菜, 川菜款式多到你唔信👀四川凉面😋😋😋😋😋咁多款最辣既一味, 面条好爽口, 店员亲自系面前捞酱, 又香又麻又辣, 系一款唔洗任何配菜都已经好好食既面🍝蒜泥白肉😋😋😋😋😋绝对好食过谭仔, 超级够浓!香麻泉水鸡😋😋😋😋😋第一次食时完全惊艳到我呢个#麻控 的一道菜🤩 麻而不辣的鸡肉嫩滑到一唔小心可能滑入喉咙🫣见到表面d花椒应该都估到有几麻啦, 不过食时都好轻易可以拨走花椒粒👌🏻水煮牛肉😋😋😋够麻够辣但牛肉唔算好嫩滑重庆辣子鸡😋😋😋整体好入味, 炸得香脆而唔油腻~ 腰果比鸡肉出色江津酸菜鱼😋😋味道酸味重, 鱼肉好散, 一夹就烂… 主要系食d粉丝同酸菜💰人头收费$338 - 视乎人数可以选择菜式的数量不同👆🏼例如4人可以选3款凉菜 + 5款热菜🍲每人包括白饭一碗🍚 + 每枱炒菜一碟🥬全个餐牌有50款辣 + 18款唔辣, 多到眼花撩乱🤪愈多人食可以试到愈多菜式💓➡️份量好大, 每次黎都一定食唔晒虽然可以包走但其实都有d浪费🥺 建议定价可以低少少, 份量可以细返d🧐➡️餐厅只有热茶同汽水提供, 如果可以有多d解渴饮品同解辣甜品就更好☺️
四川凉面
蒜泥白肉
😋😋😋😋😋
绝对好食过谭仔, 超级够浓!
香麻泉水鸡
水煮牛肉
😋😋😋
够麻够辣但牛肉唔算好嫩滑
重庆辣子鸡
😋😋😋
整体好入味, 炸得香脆而唔油腻~ 腰果比鸡肉出色
江津酸菜鱼
😋😋
味道酸味重, 鱼肉好散, 一夹就烂… 主要系食d粉丝同酸菜
💰人头收费$338 - 视乎人数可以选择菜式的数量不同👆🏼
例如4人可以选3款凉菜 + 5款热菜🍲
每人包括白饭一碗🍚 + 每枱炒菜一碟🥬
全个餐牌有50款辣 + 18款唔辣, 多到眼花撩乱🤪
愈多人食可以试到愈多菜式💓
建议定价可以低少少, 份量可以细返d🧐