2017-06-15
今日咁啱喺红磡收工,所以就揾埋同事去附近食好嘢!同事知我钟意食辣,就话黄埔同红磡中间有间餐厅好啱我!原来就系香湘辣妹!一坐低已经比周「姐」伦嘅歌包围住,好有feel!打开埋餐牌,每个菜式都有「姐」伦嘅歌点题,哈哈,好正!因为两个人食,唔使叫咁多,所以就叫咗三个𩠌,分别系黄焖鱼三宝、干锅瓦块鱼同埋依度招牌嘅香辣QQ虾首先嚟咗鱼块先,连埋炉一齐上,可以保持住热度!鱼块够辣,啱晒我,虽然食到流鼻水,不过啲辣味真系好正!鱼块口感都唔错,唔会太「鞋」,同事特别钟意食鱼,佢都话好食!之后嚟嘅系鱼三宝,都系连埋炉一齐上,一张枱两个炉真系好似一人一锅咁,哈哈~鱼三宝入面有鱼籽、鱼卜同鱼春,同事话啲鱼春好香鱼油味,好难得一次过可食咁多鱼春!我就钟意食鱼卜多啲,入口卜卜声,好爽脆!依个鱼三宝冇鱼块咁辣,不过就多咗阵鱼香味!最后就有qq虾,哗!好多蒜同粉丝,真系卖飞佛!因为平时叫小菜都好钟意食蒜蓉粉丝蒸虾!依个qq虾都唔讲得笑,系好好食!因为虾尾有小小壳冇meet走,所食入口都系卜卜声,加埋啲蒜油香味,真系用嚟送饭一流!虽然红磡黄埔多嘢食拣,不过要食辣嘅餐厅真系冇乜,依间spicy girl真心唔错,我见餐
虽然红磡黄埔多嘢食拣,不过要食辣嘅餐厅真系冇乜,依间spicy girl真心唔错,我见餐牌仲有好多小菜好似妹正咁,好似羊排、黄牛肉咁,等我下次又喺依头收工再encore试下先!