2022-12-06
天寒地冻梗系想打边炉,最近见到新开一间任食打边炉「见见面」,主打正宗重庆麻辣汤底,食完一定会暖笠笠!睇返价钱都非常合理,就算唔食辣,都有好多唔同既选择。有多款火锅配料同饮品选择,除咗自己出去攞之外,有个别item系需要QR code点单,食火锅主角往往都系牛肉,呢度有四款咁多,抵赞!汤底一上,已经见到非常足料,红当当嘅辣椒更为养眼!口味方面,麻辣之余,其他香料味突出,味道令人惊喜,果然系主打汤底!熟咗嘅牛肉已经唔使点任何酱汁已经非常够味!牛嘅种类,总共有四款:1.安格斯牛小排2.特级封门柳3.特级牛板腱4.顶级牛梅花肉每款嘅脂肪比例,同口感都略有不同,而我个人最钟意系封门柳,牛味重之余够晒嫩滑,而其他选项都各具特色,都系优质之选👍🏻既然汤底如此吸引,我多数都会拣啲比较吸汤嘅配料,当中丸类发掘到特别款式「芫荽鸡肉丸」,芫荽控必食item💯甜品方面系冻冰冰既雪条,口味繁多,食完热/辣嘢再食雪条,真系别有一番风味😋
睇返价钱都非常合理,就算唔食辣,都有好多唔同既选择。
牛嘅种类,总共有四款:
1.安格斯牛小排
2.特级封门柳