2019-11-19 20 浏览
山珍菌汤鸳鸯锅+重庆辣汤底系每人$38,咁样叫其实都几抵!超爱菇汤因为汤底本身已经有好多唔同种类嘅菌!重庆够麻够辣,而且唔会得死辣,好香!先讲内脏类!稻田毛肚—同平时唔同,劲大块,食落好爽口!鲜黄喉—同毛肚一样好大块,我哋自己整细咗佢咁食,容易控制熟嘅程度!鲜鹅肠—无怪味,好新鲜所以唔会好似食香口胶咁!鸭血—比起之前食好食咗,唔会散,煮耐咗唔记得都唔会散!海鲜类!手打虾滑,好弹口,再加上虾籽都好好食!手打墨鱼滑,比起虾滑再弹牙啲,推荐!鳗鱼,新鲜,而且连埋鳗鱼皮就有好浓嘅鱼味,但又唔会太腥!肉类!晓宇嫩牛肉同麻辣牛肉食法唔同,嫩牛肉食口感同肉味,麻辣牛肉就够哂刺激!黑豚腩肉—肥瘦均匀,唔会只系食猪油落肚!最后,特色迷你燕饺细细粒好特别,但系其实佢调味好浓,食落好重味道!蔬菜类!打边炉最推荐嘅系冻豆腐,因为吸晒汤底嘅味道!一大班人食梗系要叫一个田园菜篮,有唔同嘅菜满足晒咁多个!另外都叫咗好多吸汤底嘅蔬菜,好似金针菇、鲜木耳、白萝卜、土豆片、冬瓜,全部都半份咁叫就可以试多啲唔同嘅嘢!其他类!红糖糍粑,烟烟韧韧,甜丝丝可以好解辣!另外必食晓宇茗粉,放落重庆辣汤底到,真系一流!
山珍菌汤鸳鸯锅+重庆辣