2023-01-19
平时系观塘经开都觉得依间川菜好吸引 决定揾日放工去试 地点可能有小小难揾 佢位于巧明街灯位楼上 行一层楼梯就到 系远处就会见到楼上既灯笼高高挂🏮 入到去店长好好客 主动介绍边几道菜最出名 而店入面既装修古色古乡 好有气氛 座位亦阔落舒适 😍我地叫左几道菜 分别系💛老坛酸菜鱼例牌 $168依度既招牌菜酸菜鱼冇唔试既理由啦 我地叫左中辣 🌶 因为我地系冇辣不欢 如果食唔到辣既朋友可以叫番小辣/bb辣 酸菜鱼鱼肉鲜嫩 仲要系无骨 而入面既配菜都好丰富 有莲藕 莴笋 木耳 宽粉 特别要赞 宽粉超烟靭 如果可以多d就好 🐟😋💛重庆鸡煲 $168酸菜鱼都唔够 仲要叫埋鸡煲🐔 我地都系叫左中辣 🌶 佢地好细心 用热锅上 一路用火热住 又麻又辣 好正 半只鸡肉份量已经好多 好惹味 好满足 ✌🏻💛黄金豆腐 $68豆腐超滑但外层又可以炸到好香脆 🤤💛红糖糍粑 $48一直都想试下依样甜品 今次终于有机会试到啦 糍粑外脆内软 口感软绵绵又烟靭 好有口感 红糖味道亦唔会太甜 我好钟意 👍🏻
我地叫左几道菜 分别系
💛老坛酸菜鱼例牌 $168