2018-12-05
每星期点都要有返几日食辣野,今个星期日就去咗呢间碗碗香。之前无意中喺OpenRice search到呢间四川贵州辣辣粉,就去试一试啦。上一次试咗红烧牛肉粉,原本系想叫牛肉面嘅,店长一听到我哋想叫牛肉面就极力推介呢度嘅牛肉粉,佢话㖞,呢度嘅粉系你出边食唔到嘅好滑架试吓啦!一试冇死嘅,就好爽快叫咗红烧牛肉粉啦!点知原来呢间嘅红烧牛肉粉系唔辣嘅所以就有啲失望。所以今次再嚟就要试一试个红油牛肉粉。红油牛肉粉(中辣)呢度嘅红油牛肉粉汤底调得几好,唔太咸,好香,好够麻辣。牛肉粒方面好足料,一碗大概都有成六至八粒,炆得好入味,好林,真系几唔错。但系不足嘅系,厨房阿姐唔知听左边个人嘅意见,啲粉煮到冇上一次咁滑,仲半生熟。想食死人咩。啲粉一啲就煮到原本咁滑,一啲就未煮熟,硬柴柴。谂住硬𠮶啲浸一浸都林啦,点知世事边有咁简单。半碗都系半生熟。。。。希望老板识醒目啦⋯⋯希望下次去食唔会咁啦,难得个汤底几好味。
一试冇死嘅,就好爽快叫咗红烧牛肉粉啦!
红油牛肉粉(中辣)
希望老板识醒目啦⋯⋯
希望下次去食唔会咁啦,难得个汤底几好味。